Een topseizoen voor SV Ommoord JO13-1: Kampioen

31 May 2018

De JO13-1 heeft een zeer geslaagd seizoen achter de rug. In de beker is het team begonnen in de 5e klasse. Alle wedstrijden werden met gemak gewonnen, en daarom mocht de JO13-1 de competitie starten in de 4e klasse. Ook in deze klasse was het team te sterk, zodat na de winterstop in de 3e klasse gevoetbald mocht gaan worden.

Op stoom
De eerste wedstrijd was even wennen en werd daarom dan ook verloren. Maar daarna kwam het team weer op stoom en was de voorsprong op de nummer 2 tijdens de voorlaatste wedstrijd uit bij ASW in Waddinxveen 4 punten. Dat maakte deze wedstrijd extra spannend: verliezen zou de druk voor de kampioenswedstrijd wel heel erg groot maken. Op 23 mei reisde het team met de trouwe aanhang ouders ’s avonds af naar Waddinxveen.

Spannende ontknoping
De tegenpartij had duidelijk besloten om het S.V. Ommoord niet makkelijk te maken en domineerde een groot deel van de eerste helft. Keeper Sem zorgde er gelukkig met een aantal mooie reddingen voor dat de stand op 0-0 bleef. Aan het eind van de eerste helft schoot Cain met een hard afstandsschot de bal krullend in de kruising, en konden vooral de ouders weer iets rustiger ademhalen. De bloeddruk steeg weer na de rust, toen de tegenpartij het veld op kwam met de woorden ‘we zullen eens zorgen dat er geen feestje komt’. Maar daar trok Tim zich weinig van aan, en hij scoorde met een prachtig doelpunt de 0-2.

Al kampioen
Na een aantal bloedstollende momenten en goede reddingen door de verdediging en de keeper was daar dan eindelijk het verlossende eindsignaal. Gelukkig, nu kon vanwege een gunstig doelsaldo de kampioenswedstrijd gelijk gespeeld worden. En het werd nog mooier, want de nummer 2 bleek diezelfde avond verloren te hebben. JO13-1 was al kampioen! Dat belooft een mooi feestje te worden op donderdag 31 mei, als de laatste wedstrijd thuis gespeeld wordt!

Hecht team
Tijdens dit seizoen heeft JO13-1 van de 33 wedstrijden er 31 gewonnen en 2 verloren, met een doelsaldo van 162 voor en 32 tegen. Vanaf het begin van het seizoen is het een hecht team: de jongens gaan goed met elkaar om, gunnen elkaar doelpunten en nemen het voor elkaar op in de wedstrijden. En iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Spits Leonardo is niet meer te stoppen als hij zijn mannetje voorbij is, en heeft een flink aantal doelpunten op zijn naam gezet. Sem en Ryan zijn razendsnelle spelers die op de vleugels gevaarlijk zijn en altijd klaar staan om een bal het doel in te tikken.

Mooie doelpunten
Davide laat zich niet van de bal afzetten, is daarom altijd gevaarlijk en pakt zo zijn doelpunten mee. Joël kan op verschillende posities spelen en is het meest in zijn element op het middenveld om het spel te controleren. Tim is de jongste, maar is voor niets en niemand bang en heeft het heel wat tegenstanders moeilijk gemaakt. Mike heeft een snoeihard schot en kan als de beste vrije trappen nemen en passes op maat geven.

De aanvallers komen er niet langs
Cain en Serghino vangen op het middenveld de tegenstanders op, laten ze niet zo makkelijk passeren en zorgen zo weer voor balbezit. En als er dan toch een tegenstander doorbreekt, dan is daar het betrouwbare duo Yassin en Jesse die hun tegenstanders er vaak met gemak uitlopen en veel aanvallen van de tegenpartij weten te onderbreken. En als de tegenpartij toch een doelkans krijgt, dan staat keeper Sem zijn mannetje. Hij heeft het team op heel wat belangrijke momenten gered van tegendoelpunten.

Begeleidend kwartet
En natuurlijk was dit niet gelukt zonder de trainers en coaches. Onder de bezielende leiding van (op alfabetische volgorde) Marcel, Michael, Rob en Sjaak is het een fantastisch seizoen geworden, en is het team echt gegroeid tot een niveau waarop tijdens het Dutch Soccer Youth Cup toernooi ook tegen teams uit hogere klassen goed weerstand geboden kon worden. Wij willen deze vier heren heel hartelijk danken voor de begeleiding van onze jongens, en alle energie en vrije tijd die ze in het team hebben willen stoppen. Op naar het volgende seizoen!

De ouders van JO13-1

P.S. De derby op donderdag 31 mei 2018 tegen Xerxes eindigde in 7-0. Gefeliciteerd kampioenen!