Patricia Gommans

Vertrouwenspersoon S.V. Ommoord

Mijn naam is Patricia Gommans-Hol en ik ben de vertrouwenspersoon van S.V. Ommoord.

Ik ben zelf eigenaar van Happy Brain Kids waarbij ik mij vooral richt op hoogbegaafde en/of autistische kinderen. Hiervoor ben ik leerkracht basisonderwijs geweest. Mijn dochter en zoon voetballen hier bij SV Ommoord. Bij S.V. Ommoord vinden we het heel belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Daarom sta ik voor jullie klaar als vertrouwenspersoon. We zijn natuurlijk een super leuke en gezellige vereniging, maar er kunnen altijd dingen voorvallen die je als minder prettig ervaart. Vind je het lastig om dit te bespreken met je trainer, teamgenoten of je ouder(s)/verzorger(s)? Dan ben ik er voor je!

Deze vervelende voorvallen noem je ‘grensoverschrijdend gedrag’. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag:

• Pesten
  • Discriminatie
  • Opmerkingen of grappen maken over sekse, geaardheid, geloof en/of huidskleur
  • Vervelende grappen en stomme opmerkingen in de groepsapp
  • Pesten via Social Media
  • Iemand zit aan je terwijl je dat niet wil
  • Foto’s maken in de kleedkamer
  • Je maakt je zorgen om iemand van de vereniging
  • Je wil uit de kast komen bij je team, maar je wil hier graag hulp bij

Loop je ergens tegenaan, maar weet je niet zeker of je hiermee naar de vertrouwenspersoon kan? Neem gewoon contact op en dan kijken we samen verder! Niet alleen voor spelers Iedereen kan bij de vertrouwenspersoon terecht. Niet alleen spelers en leden, maar ook trainers, vrijwilligers en ouders/verzorgers. Enkele voorbeelden:

• Je vermoedt dat er in een team gepest wordt.
  • Je maakt je zorgen om de thuissituatie van een (jeugd)lid.
  • Je maakt je zorgen om de gezondheid van één van de leden.
  • Je hebt een vreemd gevoel bij de manier waarop een trainer/vrijwilliger met (één van de) leden omgaat.

Je kan ook al bij de vertrouwenspersoon terecht als je geen concrete signalen hebt, maar je je toch zorgen maakt. Ik luister naar je en samen kunnen we kijken naar de volgende stappen.

Alles wat je mij vertelt is vertrouwelijk, dit komt niet bij andere leden, je trainer of het bestuur terecht!

Heb je vragen of kan ik je helpen? Neem dan contact op via de mail: vertrouwenspersoon@svommoord.nl (Je hoeft niet via de mail uitleg te geven als je je daar niet prettig bij voelt, een telefoonnummer achter laten mag ook, dan neem ik contact op.) Of spreek mij aan op de club.

Op dinsdag en donderdag ben ik er bijna altijd van 17:45u – 19:15u